Lio

Het eerste semester van het derde jaar, ondertussen een jaar geleden. Je bent over de helft heen van je HBO opleiding tot leerkracht basisonderwijs en je hebt een half jaar geleden gekozen voor het jongere of oudere kind. Je zit na twee jaar in een andere klas, bekende en nieuwe gezichten. Je gaat je nu echt verdiepen in die doelgroep die jij zo leuk vindt (of vind je het allemaal even leuk en kon je eigenlijk niet kiezen?). Mijn keuze was snel gemaakt: ik kies voor het oudere kind. Tuurlijk, kleuters zijn leuk, maar ik wil geschiedenis geven. Het vak waar mijn hart ligt.

De weken gaan voorbij, je leert je nieuwe klasgenoten kennen en je krijgt nieuwe lessen. Nieuwe lessen waarin je leert hoe je moet solliciteren. Want over een jaar (dat duurt nog zo lang! Toch?) ga je de laatste stage lopen. Hiervoor moet je – net als “grote mensen” doen wanneer zij een baan zoeken – solliciteren. Je schrijft een brief, werkt je cv bij, voert gesprekken en hoop dat je aangenomen wordt.

Doordat ik ondertussen al heel veel stage heb gelopen op basisscholen (veel meer dan de gemiddelde pabo-student, door mijn opleiding onderwijsassistent) ken ik al veel scholen op Walcheren en wilde ik voor die laatste, beslissende stage een nieuwe uitdaging. Ik heb me gefocust op de vacatures van scholen die ik nog niet kende. En daar zat er een tussen die mij ontzettend aansprak. Ik schreef een brief, maakte mijn cv compleet en stuurde deze op. Een poos later werd ik gebeld dat ik uitgenodigd werd voor een gesprek. Spannend! Het gesprek was die week daarna al en ik heb me er een beetje op voorbereid, niet teveel want dat zou te voorbereid over komen. En je weet wat er gezegd wordt: alles waar te voor staat…

De dag van het gesprek. Ik loop de school binnen (wat altijd ontzettend spannend is, want waar moet je heen in dat gebouw dat je niet kent?) en zie daar een klasgenoot staan. We wensen elkaar succes en gunnen elkaar de stageplaats. Gelukkig mogen er meerdere Lio stagiaires op deze school…

Het gesprek verliep erg goed. Ik heb mij gepresenteerd zoals ik ben en dat is blijkbaar in de smaak gevallen want een week later kreeg ik een telefoontje dat ik mocht komen. Deze school is de ABS. Het is de grootste openbare school op Walcheren (en misschien wel Zeeland) met zo’n 450 leerlingen. En op deze school ga ik mijn beste stage ooit beleven!

Sollicitatiebrief
Curriculum Vitae

In de eerste weken dat de stage gestart is, was de Pabo nog niet begonnen. We kregen richtlijnen mee en een paar opdrachten die gemaakt moesten worden. Een van die opdrachten was een Lio contract maken met de groepsleerkracht en deze laten ondertekenen. Dit contract kun je hieronder vinden.

Lio contract

Een andere opdracht was het beschrijven hoe de eerste ervaringen met het team waren. Mijn ervaringen waren zeer positief, maar ik schrok wel van de grootte van het team. Ik wist natuurlijk dat het een heel groot team was, maar toch was het nog indrukwekkend om te zien. En ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet alle namen weet.

Mijn eerste ervaringen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s